درمان ریشه دندان
1400-12-14انواع پروتز دندان
1400-12-14دندانهای عقل آخرین دندانهایی میباشد که در فک ها رشد خواهند کرد و معمولاً آخرین دندانهایی میباشند که از بین میروند. این دندان معمولاً در اواخر نوجوانی رشد میکنند. از آنجایی که ۲۸ دندان دیگر در جای خود قرار دارند، ممکن است فضای کافی در دهان برای رشد صحیح دندان عقل وجود نداشته باشد. جراحی دندان عقل عملی سرپایی میباشد که معمولاً توسط دندانپزشک و یا جراح فک و صورت انجام میشود.
جراحی دندان عقل
به دلیل کمبود فضا، امکان دارد که دندان عقل از یک زاویه بیرون بیاید و یا در جایی گیر کند و نتواند به طور کامل بیرون بیاید. دندانهای عقلی که این گونه رشد میکنند به عنوان دندان عقل نهفته شناخته میشوند. پس از معاینه و عکسبرداری با اشعه ایکس اگر مشخص شود که دندان عقل شما نهفته میباشد و یا امکان دارد که در آینده مشکلاتی برای شما ایجاد شود، دندانپزشک به شما جراحی دندان عقل را پیشنهاد میکند.
پس از تزریق آرامبخش و بی حسی نوبت به برداشت بافت میرسد. در این مرحله جراح هرگونه بافت لثه ای را که ناحیه ای از دندان عقل در آن قرار دارد برش میدهد تا بتواند به دندان برسد. گاهی اوقات ممکن است دندان عقل نهفته به طور کامل و یا تا حدی با استخوان پوشانده شود. دندانپزشک پس از مشاهده دندان عقل، از ابزارهای جراحی گوناگون جهت جدا کردن آرام آنها از هر بافت همبند در حفره دندان استفاده میکند. گاهی اوقات ممکن است دندانپزشک دندانها را به قطعه هایی برش دهد تا بتواند راحت تر آنها را خارج کند. در مرحله بعد زمانی که دندان عقل لق شود و یا به طور کامل بریده شود، آماده است تا برداشته شود. در قدم بعدی که دیگر دندانهای عقل به طور کامل از بین رفته اند، امکان دارد دندان پزشک برای بستن ناحیه زخم، بخیه بزند.
چه هنگامی باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟
اگر درد زیادی را در ناحیه دندان عقل تجربه کردید، باید هرچه سریعتر به یک دندان پزشک مراجعه کنید.
چرا دندان عقل کشیده میشود؟
دندانپزشک با توجه به تشخیص خود مشخص خواهد کرد که آیا دندان عقل نهفته مشکلاتی را در آینده برای فرد به وجود می آورد یا خیر؟ اگر دندان عقل نهفته به گونهای باشد که برای فرد مشکلاتی به وجود نیاورد کشیدن آن نیز ضروری نمیباشد. اما گاهی اوقات دندان عقل نهفته میتواند در اطراف لبه دندان عقل به دام بیفتد و باعث ایجاد پلاک ها شود. ایجاد پلاک خود نیز مشکلات دیگری را به همراه خواهد آورد.
- پلاک ها می توانند منجر به پوسیدگی دندان شوند
- بیماری لثه
- سلولیت ( یک عفونت باکتریایی در ناحیه زبان و گلو می باشد)
- آبسه (مجموعه ی از چرک در دندان عقل یا بافت اطراف در نتیجه عفونت باکتریایی)
- پلاک ها میتوانند باعث عفونت در بافت نرم اطراف دندانها شوند.
روند بهبود پس از جراحی دندان عقل چگونه میباشد؟
توجه داشته باشید در ۲۴ ساعت نخست پس از جراحی، از شستوشوی شدید دهان پرهیز کند. از دهانشویه محتوی الکل استفاده نکنید. اگر از مسواک برقی استفاده میکردید، در این زمان سعی کنید از مسواک های دستی نرم استفاده کنید. اگر فردی میباشید که سیگار استعمال میکنید، سعی کنید در این مدت از سیگار کشیدن خودداری کنید و یا استفاده از آن را به حداقل برسانید.
گاهی اوقات ممکن است پس از عمل جراحی درد و خونریزی یا حتی تورم در ناحیه دهان و گونه ها داشته باشید که احتمالاً تا چند روز همراه شما خواهد بود. حتی ممکن است نتوانید دهان خود را به طور کامل باز کنید. در چنین شرایطی معمولاً ۶ هفته طول خواهد کشید تا بهبود کامل یابید.
عوارض جراحی دندان عقل
جراحی دندان عقل نیز مانند دیگر جراحی ها با خطراتی همراه میباشد. این خطرات شامل عفونت یا تاخیر در بهبودی می باشد که هر دوی آنها در شرایطی که سیگار بکشید، احتمال بروز بیشتری خواهند داشت.
یکی دیگر از عوارض احتمالی جراحی دندان عقل ” حفره خشک” میباشد. در چنین شرایطی ممکن است بوی بدی از حفره خالی دندان به مشام برسد و یا باعث درد در ناحیه لثه و یا فک شود.
یکی دیگر از عوارض نادر این جراحی، آسیب عصبی میباشد. در چنین شرایطی ممکن است بیمار احساس بی حسی در ناحیه زبان، چانه، لب پایین و لثه ها داشته باشد.
برای مشاهده نمونه کارها به پیج اینستاگرام مراجعه فرمایید.