فیشور سیلانت چیست
1400-12-09روکش دندان چیست؟
1400-12-09بیماری پریودنتال “Periodontal disease” یا پیرادندانی که به بیماری لثه نیز معروف میباشد، یک عفونت جدی در لثه میباشد که میتواند به بافت نرم آسیب برساند. در صورتی که این بیماری درمان نشود میتواند باعث از بین رفتن استخوان هایی شود که دندانهای شما را در جای خود نگه داشته است و در نهایت دندانهای خود را از دست خواهید داد.
بیماری پریودنتال
در صورتی که این بیماری درمان نشود و ادامه دار باشد میتواند باعث زخم و خونریزی در لثه ها شود. همچنین مشکلاتی را نیز در غذا خوردن فرد ایجاد خواهد کرد. چرا که جویدن غذا با درد فراوانی همراه خواهد بود. در نهایت اگر تا حد زیادی نسبت به این بیماری بی توجهی شود، تمامی دندانها از بین خواهند رفت.
علت بیماری پریودنتال
دهان مملو از باکتری میباشد. این باکتریها میتوانند به همراه مخاط و سایر ذرات موجود در دهان، پلاک هایی را روی دندانها به وجود بیاورند. در شرایطی که به طور منظم مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید، کمتر تجمع این پلاک ها را خواهید دید. در شرایطی که از مسواک استفاده نکنید این پلاک ها لایه به لایه روی یکدیگر انباشته میشوند تا حدی که دیگر حتی مسواک زدن نیز نمیتواند به دندانها کمکی کند. در چنین شرایطی باید حتماً از یک دندانپزشک و متخصص بهداشت دندان جهت از بین بردن این لایهها کمک گرفت.
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در بیماری پریودنتال استعمال دخانیات میباشد. میتوان گفت که سیگار مهمترین عامل بیماری لثه میباشد. سیگار علاوه بر اینکه علت این مشکل است، میتواند باعث کند شدن روند بهبود درمان دندانها نیز شود. در کنار پلاک ها و استعمال دخانیات میتوان به دلایل احتمالی دیگر بیماری پریودنتال از جمله داروهایی که بزاق دهان را کاهش میدهند، دیابت، تغییرات هورمونی در دختران و زنان و همچنین برخی بیماری ها مانند ایدز و حساسیت ژنتیکی اشاره کرد.
در ادامه به برخی از علائم بیماری لثه اشاره میکنیم:
- لثه هایی که تغییر رنگ پیدا کردهاند یا به عبارت قرمز و متورم شده اند.
- احساس درد هنگام جویدن غذا
- دندان های لق شده
- دندانهای حساس
- زایمان زودرس
- بوی بد دهان
- خونریزی لثه ها
- بیماری تنفسی
- چرک موجود بین دندانها و لثه ها
- فضاهای جدیدی که بین دندانهای فردی ایجاد میشود.
بهترین زمان برای مراجعه به دندانپزشک چه زمانی میباشد؟
اگر متوجه هر یک از این علایم در دندانهای خود شدید، سریعاً به دندانپزشکی مراجعه کنید تا معاینات لازم را انجام دهد. حتماً سابقه پزشکی خود را با دندان پزشک در میان بگذارید. دندانپزشک از شما یک رادیوگرافی خواهد گرفت و در صورت تایید ابتلا به بیماری پریودنتال هرچه سریعتر درمان را آغاز خواهد کرد.
در درمان بیماری پریودنتال مقصود از درمان، کنترل عفونت میباشد. نوع درمانی که دندانپزشک به کار میگیرد با توجه به پیشرفت این بیماری متفاوت میباشد. گاهی اوقات نیز ممکن است دندان پزشک شما را از برخی کارها مانند کشیدن سیگار منع کند.
عوارض بیماری پریودنتال
مهم ترین و خطرناک ترین عارضه این بیماری از دست رفتن دندانهای شما میباشد. باکتری های موجود در دندانها میتوانند از راه بافت لثه وارد جریان خون شوند و سایر قسمت های بدن را درگیر کنند. به همین دلیل است که این بیماری با برخی بیماری های تنفسی و مشکلات کنترل قند خون در دیابت ارتباط دارد. بنابراین عوارض این بیماری تنها متوجه دندانهای شما نمیباشد و میتواند سایر قسمت های بدن را درگیر کند.
پیشگیری از بیماری پریودنتال
بهترین راه پیشگیری از این بیماری داشتن یک برنامه منظم از بهداشت دهان و دندان میباشد. اگر بهداشت دهان و دندان از سال های اولیه زندگی به درستی صورت بگیرد، احتمال ابتلا به این بیماری کمتر خواهد بود. بنابراین توجه داشته باشید که روزانه حداقل دو بار از مسواک استفاده کنید. نخ دندان را فراموش نکنید. نخ دندان میتواند باکتری ها و ذرات غذا بین دندانها را خارج کند. رعایت این نکات ساده به باکتری ها اجازه تجمع و ایجاد پلاک ها را نمیدهد.
معاینه منظم دندانپزشک میتواند در تشخیص زودتر این بیماری کمک کند و در نهایت ضرر کمتری متوجه دندانهای شما خواهد بود. به خصوص افرادی که سیگار میکشند و یا از برخی دارو ها مصرف میکنند، باید بیش از سایر افراد جهت معاینه به دندانپزشکی مراجعه کنند.
نمونه کارهای زیبایی کلینیک برتر را میتوانید در اینستاگرام کلینیک برتر ببینید.