مراقبت از دندان ها در بارداری
1401-01-05جراحی سینوس لیفت
1401-01-05تمامی والدین از دیدن اولین دندانهای نوزادشان خوشحال خواهند شد. دیدن لبخندهای نوزاد به همراه دندانهایی که به تازگی از لثه ها بیرون آمده اند برای والدین بسیار خوشایند میباشد. معمولا اغلب نوزادان در بازه سنی ۶ تا ۱۲ ماه دندان در می آورند و سن دندان درآوردن نوزاد متفاوت است .
گاهی اوقات برخی کودکان زودتر و یا دیرتر اولین دندانهای خود را خواهند داشت. در شرایطی که در بازه زمانی گفته شده نوزاد دندان در نیاورد، ممکن است والدین نگران شوند.
سن دندان درآوردن نوزاد
همانطور که گفته شد اغلب نوزادان در بازه زمانی ۶ تا ۱۲ ماه اولین دندانهای خود را خواهند داشت. اما گاهی اوقات مشاهده میشود که نوزادان دیرتر از این بازه زمانی دندان در می آورند. مسلماً والدین این نوزادان به دلیل تاخیر در دندان درآوردن فرزندشان دچار نگرانی خواهند شد.
باید به این نکته اشاره کنیم که رشد دندان نوزادان، وابسته به محدوده سنی خاصی نمیباشد. برخی نوزادان زودتر و برخی دیگر دیرتر دندان در می آورند. حتی گاهی اوقات دیده شده که برخی نوزادان در سه ماهگی دندان در آورده اند.
برخی دیگر نیز اولین دندان هایشان حدود ۱۴ ماهگی ظاهر میشود. میتوان گفت که مهمترین عامل در سن دندان درآوردن نوزاد “ژنیتک” میباشد.
اگر نگران تاخیر در دندان درآوردن نوزادتان میباشید، بهتر است که با یک پزشک مشورت کنید.
چه زمانی دندان کودک کامل خواهد شد؟
به طور متوسط بازه زمانی که نیاز است تا کودک تمامی ۲۰ دندان شیری خود را داشته باشد، دو سال پس از رویش اولین دندانها میباشد. طبق این زمانبندی بیشتر کودکان در فاصله بین دو تا سه سالگی تمامی دندانهای شیری خود را به طور کامل خواهند داشت.
علائم دندان درآوردن نوزاد
پیش از آن که اولین دندان های نوزاد دلبندتان ظاهر شود، علائمی خواهد داشت:
- در طی این مدت ممکن است فرزندتان کمی بیشتر از حد معمول گریه کند و به ناراحتی بپردازد.
- بی نظمی در خواب یکی دیگر از علائم دندان درآوردن نوزاد میباشد. ممکن است شبانه بارها شاهد بیدار شدن نوزادتان باشید.
- ترشح بیشتر بزاق در دهان. این ترشح بیشتر بزاق در دهان میتواند در تسکین لثه های حساس کمک کننده باشد.
- در این مدت زمان، ممکن است نوزاد شما جهت کاهش فشاری که در لثه هایش احساس میکند، هر چیزی که به دستش می آید را وارد دهان خود کند و با جویدن آنها از احساس ناراحتی خود بکاهد.
- در موارد نادر ممکن است کودک شما دچار تب شود و دمای بدن نوزاد بیشتر از حد معمول باشد.
- گاهی اوقات در قسمتی که دندانها رشد میکنند، ممکن است شاهد لثه های قرمز و متورم باشیم.
قطعاً در طی این دوره کودک ناراحتی ها و ناخوشی هایی را تجربه خواهد کرد. در چنین شرایطی نقش والدین بسیار مهم است. در واقع والدین باید سعی کنند تا جایی که میتوانند از احساس درد و ناراحتی کودک بکاهند.
گاهی اوقات والدین میتوانند لثه های کودک خود را به آرامی با انگشتانی تمیز ماساژ دهند تا از درد کودک بکاهند. همچنین والدین میتوانند از حلقه دندان استفاده کنند. نوزاد با جویدن این حلقه درد کمتری را در قسمت لثه ها تجربه خواهد کرد.
والدین میتوانند با قرار دادن این حلقه در یخچال ( منظور قسمت فریزر نمیباشد)، به نوزاد خود کمک کنند تا تسکین بهتری داشته باشد.
مسواک زدن دندان های کودک چگونه صورت میگیرد؟
توجه داشته باشید که تا ۲ سالگی کودک از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده نکنید. تا قبل از دو سالگی مقدار بسیار کمی از خمیر دندان را روی مسواکی نرم قرار دهید و به آرامی دندان کودکتان را مسواک بزنید.
مطمئن شوید که مسواک به تمامی قسمتهای دندان فرزندتان میرسد. فرزند شما در طول زمان مسواک زدن را یاد خواهد گرفت. اما توجه داشته باشید که تا قبل از ورودش به مدرسه همواره مسواک زدن او را کنترل کنید تا دندانهایش دچار پوسیدگی نشود.
نکته: گاهی اوقات نوزاد دچار تب، اسهال و تحریک پذیری خواهد شد. اگر این علائم در سن دندان درآوردن نوزاد رخ بدهد، ممکن است شما مطمئن نباشید این علائم به دلیل دندان درآوردن میباشد یا بیماری دیگر؟ در چنین شرایطی بهتر است که به یک پزشک مراجعه کنید و از سلامتی فرزندتان اطمینان حاصل کنید.