تاثیر یائسگی بر دهان و دندان
1401-01-04سن دندان درآوردن نوزاد
1401-01-04مادران باردار، در طول بارداری خود بارها توسط متخصصین مختلف معاینه میشوند. اما شاید بسیاری از آنها از دندانهای خود و مراجعه به دندانپزشک جهت معاینه دندان هایشان غافل باشند. مراقبت از دندانها در بارداری و در دوره پیش از بارداری نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.
تغییرات بدن در طول بارداری میتواند آنها را تحت تاثیر قرار دهد و به همین علت است که مادران باردار باید در طول بارداری خود تحت نظر یک دندانپزشک قرار بگیرند.
مراقبت از دندانها در بارداری
تغییرات هورمونی در دوران بارداری میتواند مادران را بیشتر در خطر ابتلا به مشکلات دهانی و دندان قرار دهد. به طور مثال تحقیقات نشان دادهاند که بین بیماری پریودنتال و زایمان زودرس ارتباطی وجود دارد.
در بسیاری از مادران باردار عادات غذایی آنها نسبت به قبل از بارداری تغییر پیدا کرده است. خود این امر میتواند دندانها را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین گزارش شده که برخی از مادران در طول دوران بارداری خود کمتر از نخ دندان و مسواک استفاده میکنند تا از حساسیت لثه های خود بکاهند.
یکی از اتفاقاتی که در دوران بارداری برای بیشتر مادران رخ می دهد حالت تهوع میباشد. این حالت تهوع باعث میشود بزاق دهان فرد اسیدی باشد و دندانهای فرد را مستعد پوسیدگی و در نهایت بیماری پریودنتال کند.
در واقع در این دوره دندانهای بیشتر در معرض اسید معده قرار میگیرند که این اسید معده مینای دندان را تحت تاثیر قرار میدهد. در طول دوران بارداری احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان بسیار بیشتر از دیگر دوران های زندگی خواهد بود.
همچنین گزارش شده است که حدود شصت تا هفتاد و پنج درصد زنان در طول دوران بارداری خود التهاب لثه را تجربه میکنند. در نهایت اگر التهاب لثه برطرف نشود مادر باردار دچار بیماری پریودنتال خواهد شد. بیماری پریودنتال میتواند باعث لق شدن دندانهای مادر شود.
علائم مشکلات دهانی و دندانی در دوران بارداری
در شرایطی که در طول بارداری خود هر یک از عوامل زیر را مشاهده نمودید هر چه سریعتر به یک دندانپزشک مراجعه کنید.
- دندان درد
- لق شدن دندانها
- بوی بد دهان
- عقب رفتن لثه
- زخم هایی در دهان و لثه ها
- خونریزی لثه ها
- لثه های تغییر رنگ یافته و متورم
راهکارهایی برای جلوگیری از مشکلات دندانی در دوران بارداری
میتوانید قبل از بارداری جهت معاینات لازم به دندانپزشکی مراجعه کنید و در صورت وجود هر گونه مشکل در دندانهایتان، آنها را برطرف کنید تا در طول دوران بارداری خطری متوجه دهان و دندانهای شما نباشد.
درباره داروهایی که مصرف می کنید، به دندانپزشک خود اطلاعات کافی بدهید تا در صورت وجود هر گونه عوارضی از مصرف این داروها اجتناب نمایید.
از مسواک دو بار در روز و به شکل منظم استفاده کنید تا سلامت دندانها و لثه های خود را حفظ نمایید. کشیدن نخ دندان نیز میتواند پلاک های موجود در دندان را از بین ببرد و سلامت دندانها را تضمین کند.
در طول دوران بارداری به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.
از غذاها و نوشیدنی های ناسالم بپرهیزید و غذای سالم را در رژیم غذایی خود جای دهید. استفاده از شیرینی ها را کمتر کنید تا دندان های شما سالم بمانند. رژیم غذایی شما باید سرشار از کلسیم و پروتئین باشد تا بتوانید سلامت دندانهای خود را حفظ کنید.
اگر فردی سیگاری میباشید، بهتر است که در طول دوران بارداری سیگار نکشید.
جهت مشاهده نمونه کار ها پیج اینستاگرام کلینیک برتر را دنبال کنبد
در صورت ابتلا به مشکلات دندانی در دوران بارداری، چه اقداماتی باید انجام داد؟
در ابتدا به دندانپزشک خود درباره بارداریتان اطلاعاتی دهید. گاهی اوقات بهتر است کار درمان پس از به دنیا آمدن نوزاد صورت بگیرد.
برای درمان عفونت های دندانی، دندانپزشک میتواند برخی داروهای بی خطر را برای شما تجویز کند. اما حتی با وجود تجویز این داروها توسط دندانپزشک، حتماً از پزشک خود درباره مصرف این داروها سوال کنید تا هیچ گونه خطری متوجه شما و جنینتان نشود.
اگر مجبور به انجام برخی روشهای درمانی دندان شدید، بهتر است این درمان ها در سه ماه دوم بارداری اعمال شوند.