طراحی لبخند
1400-12-14کراس بایت دندان چیست؟
1400-12-14دیپ بایت بیماری رایجی میباشد که به تراز بودن دندانهای بالا و پایین مربوط میشود. در واقع اگر هنگام بستن فک، دندانهای جلویی یا دندانهای بالا بیش از حد و بیش از ۴ میلیمتر روی دندانهای پایینی قرار بگیرند، میتوان تشخیص داد که فرد بیماری دیپ بایت دارد.
دیپ بایت چیست؟
دیپ بایت نوع مال اکلوژن میباشد که در نتیجه ناهماهنگی بین دندانهای بالا و پایین به وجود میآید. این بیماری میتواند به دلایل زیادی ایجاد شود،. اما در اغلب موارد ژنتیک علت اصلی آن محسوب میشود. هنگامیکه شما فک خود را میبندید و دندانهای بالایی شما بیش از حد روی دندانهای پایینی قرار میگیرند، دندانهای پایینی تنها به اندازه چند میلیمتر و حتی کمتر نشان داده میشوند که در این صورت میتوان آن را یک بایت عمیق تشخیص داد. دیپ بایت میتواند در تمامی سنین به وجود بیاید.
دلیل به وجود آمدن بیماری دیپ بایت چه میباشد؟
دیپ بایت میتواند به دلایل مختلفی به وجود بیاید. مهمترین دلیل آن ژنتیک میباشد و بعد از آن میتوان به دندانهای از دست رفته، آسیب فک، فک کوچک، مکیدن انگشت شست، استفاده بیش از حد از پستانک یا شیشه شیر در دوران نوزادی، دندان قروچه یا به عبارتی ساییدن دندانها و نبود فضای کافی در دهان برای دندانهای دائمی اشاره کرد.
چرا باید به دنبال درمان بیماری دیپ بایت بود؟
دیپ بایت علاوه بر اینکه ظاهر نا زیبا و ناخوشایندی به دندانهای شما میدهد، میتواند عوارض زیادی را به دنبال داشته باشد. با درمان بیماری دیپ بایت میتوانید از بسیاری از مشکلات احتمالی دندانها در آینده جلوگیری نمایید. در ادامه به توضیح برخی از این عوارض میپردازیم.
- دیپ بایت میتواند باعث بروز مشکلاتی هنگام خوردن یا آشامیدن شود.
- همچنین میتواند بیماری پریودنتال یا به عبارتی بیماری لثه را به دنبال داشته باشد.
- باعث فرسوده شدن دندانهای پایینی میشود که میتواند ساختار دندان را به خطر بیندازد.
- زخمهایی که میتواند در دهان ایجاد کند، یکی دیگر از عوارض دیپ بایت می باشد.
- ایجاد اختلال مفصل گیجگاهی فکی
- دندانهای کج
درمان دیپ بایت چگونه صورت میگیرد؟
روشهای مختلف درمانی برای درمان دیپ بایت موجود میباشد که در ادامه به توضیح هر یک از آنها میپردازیم.
شرایط دندانهای شما و همچنین سن شما، معیارهایی میباشد که دندانپزشک باید هنگام درمان دیپ بایت به آنها توجه کند.
ارتودنسی
در ارتودنسی میتوان دندانها را با استفاده از براکت های فلزی که روی دندانها نصب میشوند، در طول زمان، تراز کرد. در واقع با کمک ارتودنسی سیمهای به هم متصل شده را روی دندانها قرار میدهند تا دندانها به آرامی و به تدریج تراز و یکدست شوند.
نگهدارنده های دندانی نیز وسایلی میباشند که از سیم و پلاستیک ساخته شده اند و قابلیت جابجایی دارند. میتوان برای تراز کردن دندانها آنها را در دهان قرار داد و در صورت نیاز از دهان خارج کرد.
برداشتن دندانها
درمان دیپ بایت در کودکی بهتر میباشد و میتوان از عوارض احتمالی دیپ بایت در آینده جلوگیری کرد. از آنجایی که کودکان دارای دندانهای شیری میباشند، دندانپزشک میتواند با برداشتن دندانهای شیری به تراز شدن دندانهای کودکان کمک کند.
ترمیم دندان
ترمیم دندان شامل ایمپلنت و باندینگ میباشد. در چنین شرایطی امکان دارد که دندان پزشک تشخیص بدهد ترمیم دندانهای عقب میتواند باعث بهبود دیپ بایت شود.
جراحی
آخرین گزینه جراحی فک میباشد. البته اگر دلیل دیپ بایت استخوان فک باشد، جراحی فک جهت بهبود بیماری دیپ بایت صورت میگیرد. جراحی معمولاً روی بزرگسالانی انجام میشود که از سن رشد شان گذشته باشد.
زمان مورد نیاز برای هر یک از روشهای گفته شده متغیر میباشد و ممکن است زمان زیادی را جهت درمان دیپ بایت نیاز داشته باشید.
دیپ بایت علاوه بر ظاهر ناخوشایندی که برای دندانها ایجاد میکند، میتواند مشکلات بسیار زیادی را به وجود بیاورد و در صورت عدم درمان حتی باعث از بین رفتن دندانها نیز شود. بنابراین بهتر است جهت تشخیص این بیماری و درمان هر چه سریعتر آن به دندانپزشک مراجعه کنید تا بتوانید از عوارض احتمالی آن در آینده جلوگیری نمایید.