کراس بایت دندان چیست؟
1400-12-14درمان ریشه دندان
1400-12-14به دلایل بسیار زیادی ممکن است افراد به جراحی دندان نیاز داشته باشند. انواع جراحی دندانپزشکی وجود دارد که هر کدام از آنها با هدف مختلفی جهت رفع درد و بهبود عملکرد دهان و دندان انجام میشوند.
برخی از این جراحی ها بسیار ساده میباشند و برخی دیگر فرآیند پیچیده تری دارند. انواع جراحی های دندان، هم با هدف بهبود سلامتی دندانها و هم با هدف زیبایی انجام میشوند. در ادامه به معرفی انواع جراحی های دندان میپردازیم.
انواع جراحی دندان
ایمپلنت
ایمپلنت جراحی محبوب و معروف دندان میباشد که افراد برای اصلاح لبخند خود این روش را در پیش میگیرند. ایمپلنت های دندانی طی چندین جلسه در مطب دندانپزشکی انجام میشوند.
محبوبیت ایمپلنت دندان از این جهت است که روشی بسیار با دوام میباشد و عمری طولانی دارد.
ایمپلنت دندان روشی نسبتا طولانی میباشد و ممکن است ۲ تا ۶ ماه زمان نیاز داشته باشد. روکش هایی به شکل سفارشی با توجه به رنگ، شکل و اندازه دندان های طبیعی ساخته میشوند.
ایمپلنت ها مانند دندانهای واقعی بسیار طبیعی به نظر میرسند و عملکرد دندانهای واقعی را دارند. در مواردی که بیمار استخوان فک کافی برای نگهداری ایمپلنت های دندانی نداشته باشد، می تواند پیوند استخوان انجام دهد. این عمل قبل از ایمپلنت انجام میشود.
کشیدن دندان عقل
دندانهای عقل معمولاً بین ۱۷ تا ۲۵ سالگی رشد میکند و گاهی اوقات ممکن است نهفته باشند. گاهی اوقات وجود برخی دندانهای عقل باعث اشغال حجم زیادی میشوند و در نتیجه اگر برداشته نشوند، میتوانند به سایر دندانهای بالغ اطراف خود آسیب بزنند.
جهت جلوگیری از چنین مشکلاتی، دندان عقل کشیده میشود. میتوان گفت که سادهترین جراحی دندانپزشکی کشیدن دندان عقل میباشد. هنگام کشیدن دندان عقل، جهت حفظ راحتی بیمار از بی حسی استفاده میشود.
دندانپزشک پس از برداشتن کامل دندانها، ناحیه ای که دندان کشیده شده است را بخیه می زند.
کانال ریشه
هدف از جراحی کانال ریشه دندان از بین بردن بخش پوسیده دندان و پالپ عفونی شده میباشد. هنگامی که باکتریها بیش از حد تجمع پیدا کنند، پالپ راه پیدا کرده و پالپ را آلوده میکنند که این امر میتواند باعث ایجاد درد و تورم در فک باشد.
در این شرایط کشیدن قسمت آسیب دیده دندان میتواند درد را از بین ببرد و از پیشرفت پوسیدگی دندان جلوگیری کند. این روش کمک میکند تا بدون نیاز به کشیدن دندان، بتوان به محافظت از دندان در مقابل پوسیدگی پرداخت.
جراحی ترمیمی
گاهی اوقات افراد بر اثر تروما یا وقوع رویدادی فیزیکی، دچار آسیب در دندان هایشان میشوند. در چنین شرایطی نیاز به بازسازی دندان داریم. در واقع بازسازی دندان زمانی نیاز است که به بافت نرم دهان، استخوان فک و دندان آسیب وارد شده باشد.
جراحی ترمیمی در برخی موارد بسیار ضروری میباشد. مانند زمانی که شکستگی شدیدی در بافت نرم وجود دارد که در نهایت منجر به جراحی در حفره های بینی و پیشانی خواهد شد. با این وجود هدف اصلی جراحی ترمیمی، ترمیم استخوان فک و ساختار استخوانی میباشد.
جراحی زیبایی
جراحی های زیبایی در دندانپزشکی بسیار رایج هستند. این جراحی ها با هدف طرح لبخند و گاهی سفید کردن دندان ها استفاده میشوند. اما توجه داشته باشید که اگر جراحی زیبایی دندان به روش نامناسبی انجام شود، بروز مشکلات احتمالی بیشتر، مانند بیماری هایی چون سرطان و سایر بیماریهای جدی بیشتر میشود.
سلامت دندان و دهان بسیار مهم میباشد. درد دندان بسیار طاقت فرسا میباشد. عموم دندانپزشکان جهت جلوگیری از نیاز به هر گونه جراحی، رعایت بهداشت دهان و دندان را مطرح میکنند.
در واقع میتوان گفت بهترین راه برای بی نیازی از این جراحی ها، رعایت بهداشت دهان و دندان میباشد.
برخی از جراحی های دندانپزشکی بسیار دردناک و گران قیمت میباشند. بنابراین پیشنهاد میشود که پیش از وقوع هر اتفاقی به پیشگیری از آن بپردازید.