طراحی لبخند هالیوودی
1400-12-12انواع درمان ارتودنسی دندان
1400-12-12مینای دندان یا tooth enamel لایه ای محافظ میباشد که تک تک دندانها را میپوشاند. وظیفه مینای دندان محافظت از دندانها در برابر پوسیدگی میباشد. همچنین از دندانهای شما در مقابل غذاهای بسیار گرم و بسیار سرد نیز محافظت میکند.
مینای دندان چیست؟
مینای دندان سخت ترین لایه بیرونی در بدن میباشد. این به این معنا است که مینای دندان حتی از استخوان نیز سخت تر میباشد و از آن به عنوان سخت ترین بافت بدن یاد میشود. زمانی که غذا و مایعات مصرف میکنید، مینای دندان از دندانهای شما در برابر مواد شیمیایی گوناگونی که ممکن است توسط این خوراکی ها وارد بدن شوند، محافظت میکند. مینای دندان با وجود آن که سخت ترین بافت بدن میباشد، میتواند دچار ساییدگی و پارگی شود که به آن فرسایش مینای دندان گفته میشود.
متاسفانه در صورتی که مینای دندان از بین برود امکان بازگشت و بهبود آن وجود ندارد. به همین دلیل بهتر است بدانید که چگونه از مینای دندان خود مراقبت کنید و از فرسایش آن جلوگیری نمایید.
فرسایش مینای دندان به چه دلایلی اتفاق می افتد؟
مهمترین دلیل فرسایش مینای دندان، اسیدهای موجود در غذاها و مایعات مصرفی میباشد. به طور طبیعی مقداری بزاق در دهان جهت مقابله با این اسیدها وجود دارد. اما در شرایطی که اسیدهای موجود در غذا و مایعات مصرفی به حدی باشد که بزاق توانایی مقابله با آنها را نداشته باشد، همچنین اگر از مسواک و نخ دندان به طور منظم استفاده نکنید، ممکن است مینای دندان به مرور زمان از بین برود. بنابراین از جمله دلایل فرسایش دندان میتوان به مصرف غذاهای شیرین و نشاسته ای، مصرف غذاهای اسیدی و نوشیدنی های شیرین، دندان قروچه، استفاده از برخی داروها مانند آسپرین و آنتی هیستامین ها، اختلالاتی مانند پرخوری عصبی، ریفلاکس مزمن اسید و همچنین اختلالات ژنتیکی اشاره کرد.
علائم فرسایش مینای دندان
علائم فرسایش مینای دندان در افراد مختلف، متفاوت میباشد. از جمله علائم فرسایش مینای دندان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تغییر رنگ مینای دندان
- افزایش حساسیت مینای دندان به دما و طعم ها
- فرورفتگی
- درد
- حساسیت بیش از حد نسبت به غذا و نوشیدنی های گرم و سرد
- تغییر رنگ دندانها یا به عبارتی زرد شدن دندانها و لکه شدن آنها
- لبه های زبر دندانها
- افزایش پوسیدگی دندان
- دندانهای شکسته
پیشگیری و درمان فرسایش مینای دندان
اگر مینای دندان شما دچار فرسایش شده است، دندانپزشک شما با به کار بردن چندین روش میتواند به شما کمک کند.
یکی از این روشها باندینگ دندان میباشد که دندانپزشک ماده ای همرنگ دندان به نام روزین را روی دندانهای آسیب دیده پیاده میکند. این ماده میتواند تغییر رنگ دندانها را کاملا بپوشاند و از دندانهای شما محافظت نماید.
در شرایطی که فرسایش مینای دندان بیش از حد و شدید میباشد، امکان دارد دندانپزشک استفاده از روکش ها را جهت روکش دندانهای آسیب دیده با هدف پیشگیری از پوسیدگی بیشتر دندانها انتخاب کند.
آیا مینای دندان میتواند پس از فرسایش دوباره رشد کند؟
در جواب باید گفت که مینای دندان با وجود اینکه سخت ترین قسمت بدن میباشد، به دلیل اینکه هیچ سلول زنده ای در خود ندارد نمیتواند در آسیب های فیزیکی و شیمیایی خود را ترمیم کند و دوباره رشد کند. بنابراین مینای دندان به هیچ وجه قابل بازگشت نیست و رشد دوباره ای نخواهد داشت. اما خبر خوب این است که فرسایش مینای دندان زمان بسیار زیادی طول میکشد و در صورت مشاهده کوچکترین علائمی از فرسایش مینای دندان میتوانید از وخیم تر شدن آن جلوگیری نمایید.
توجه داشته باشید مینای دندان در صورت فرسایش کامل به هیچ وجه برنمیگردد و ترمیم نمیشود. بنابراین در محافظت از آن از هیچ تلاشی غافل نشوید. جلوگیری از فرسایش مینای دندان بهترین را برای محافظت از آن میباشد. توجه داشته باشید که مراقبت های لازم و بهداشت رعایت دهان و دندان را جهت حفظ مینای دندان فراموش نکنید.
برای مشاهده نمونه کارها به اینستاگرام مراجعه کنید.