علت خونریزی لثه
1400-12-06بیماری پریودنتال
1400-12-06فیشور سیلانت دندان زمانی توسط دندانپزشک به شما توصیه میشود که شیارها و یا حفره های بزرگی در دندانها ایجاد شده باشد. بعضی از دندانپزشکان برای اولین دندانهای مولر که حدوداً در سن ۶ سالگی ظاهر میشوند، فیشور سیلانت را پیشنهاد میکنند.
فیشور سیلانت دندان
فیشور سیلانت دندان یک لایه محافظ میباشد که روی دندانهای آسیا قرار میگیرد تا بتواند پوسیدگی دندان را کاهش دهد. این امر بسیار سریع و بدون هیچگونه دردی انجام میشود. سیلانت ها معمولاً روی شیار هایی که به نام شکاف ها و حفره های دندان شناخته میشوند قرار می گیرند. فیشور سیلانت مانند یک رزین کامپوزیت م باشد و از شفافیت کافی جهت پرکنندگی دندان برخوردار است. هدف اصلی استفاده از فیشور سیلانت جلوگیری از پوسیدگی دندان میباشد. سیلانت ها مانند مانعی در برابر باکتری هایی قرار دارند که میتوانند باعث ایجاد پلاک ها شوند.
فیشور سیلانت ها باعث جلوگیری از تجمع باکتری ها و همچنین بقایای مواد غذایی در شیارهای دندانها خواهند شد و به این ترتیب از دندانها در مقابل پوسیدگی محافظت میکنند.
فیشور سیلانت در چه سنی توصیه میشود؟
بهترین سن جهت انجام فیشور سیلانت ۶ تا ۷ سالگی میباشد. در برخی کودکان ممکن است دندانهای عقب زودتر از بین بروند. بنابراین بهتر است از ۵ سالگی این عمل صورت بگیرد.
عمل فیشور سیلانت چگونه میباشد؟
همانطور که گفته شد این روش ساده و بدون بیهوشی میباشد و تنها چند دقیقه برای هر دندان، زمان لازم است. این روش نسبت به پر کردن حفره از پیچیدگی کمتری برخوردار است و نیازی به بیهوشی نمیباشد. در ادامه به مراحل انجام فیشور سیلانت دندان میپردازیم.
- تمیزی سطح دندان
در ابتدا دندانپزشک باید دندان شما را آماده و تمیز کند تا هیچ پلاک و باکتری روی دندانها باقی نماند. اگر دندان به طور کامل تمیز نشود، چسباندن سیلانت به دندان کار دشواری خواهد بود.
- خشک کردن سطح دندان
در این مرحله دندانپزشک باید از خشک شدن دندانها و خالی بودن آنها از هر گونه بزاقی اطمینان حاصل کند. از آنجایی که معمولاً فیشور سیلانت روی دندانهای کودکان انجام میشود، دندانپزشک میتواند جهت جلوگیری از ناراحتی کودک از رول های پنبه ای و پد های خشک استفاده کند.
- آماده کردن سطح دندان جهت چسباندن سیلانت
در این قسمت دندانپزشک محلول ویژه ای را روی دندان ها قرار میدهد تا سطح دندان را جهت حالت بخشیدن به آن آماده کند. این کار میتواند باعث کمک به چسبندگی بهتر فیشور سیلانت به دندانها شود.
- خشک کردن مجدد و استفاده از درزگیر
پس از گذشته چند لحظه دندانپزشک دندانها را شستشو میدهد و قبل از استفاده از سیلانت، دوباره دندان ها را خشک میکند. در این قسمت دندانپزشک از نور درمانی مخصوص روی دندانی که اکنون پوشیده شده است استفاده میکند که این نور باعث سفت شدن و تثبیت مواد رزین خواهد شد. این کار معمولاً یک دقیقه طول میکشد.
- بررسی نهایی
زمانیکه سیلانت سفت شد دندانپزشک بررسی نهایی دندان درمان شده را انجام خواهد داد و از پایداری دندان و ایمنی آن اطمینان حاصل میکند.
اقدامات لازم بعد از عمل فیشور سیلانت دندان
پس از انجام عمل فیشور سیلانت بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید. اکنون مسواک زدن برای شما آسان تر خواهد بود؛ چرا که مسواک به تمام سطوح دندان میرسد. همچنین هر شش ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که سیلانت های شما سالم میباشد.
در انتها باید گفت که سیلانت ها روشی ساده و موثر برای کاهش پوسیدگی دندانها میباشند و دندانهای افراد را از پوسیدگی محافظت میکند. از آنجایی که خمیردندان، آب و مسواک نمیتواند به راحتی به شیارها و گودال های عمیق برسد، فیشور سیلانت به افراد پیشنهاد میشود. در موارد بسیار نادر دیده شده است که افراد به درزگیر واکنش آلرژیک نشان دادهاند. البته این مورد بسیار نادر است و به طور کلی فیشور سیلانت هیچ خطری ندارد.