پوسیدگی دندان
1400-11-16- مقدمهای بر جراحی ایمپلنت دندان
افراد ممکن است به دلایل مختلفی دندان خود را از دست بدهند یا بکشند. برای مثال دندان شکسته، دندان بیش از حد پوسیده شده و … که کشیده شده است نیاز به جایگزین دارد که این جایگزین ایمپلنت است. داشتن ست کامل دندانها، اهمیت زیادی دارد زیرا مانع از خارج شدن دندانها از نظم میشود و در زیبایی و عملکرد درست هر دو فک تاثیر بسزایی دارد. اگر دندانپزشک جراحی ایمپلنت دندان را برای شما مناسب بداند، ایمپلنت گذاشته میشود. گذاشتن ایمپلنت شرایط خاصی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ایمپلنت تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
جراحی برای ایمپلنت چگونه انجام میشود؟
ابتدا باید آماده سازی لازم در لثه و استخوان فک صورت بگیرد تا بستر مناسب برای گذاشتن ایمپلنت فراهم شود. ابتدا بی حس کننده موضعی در محل مورد نظر تزریق میگردد، سپس برشی در لثه ایجاد میشود و استخوان فک با وسیله دریل مانندی به اندازه طول پیچ ایمپلنت سوراخ میشود. در نهایت ایمپلنت داخل دهان گذاشته شده و بخیه زده میشود. حدود ۳ الی ۶ ماه بعد، ایمپلنت به فک کاملا جوش میخورد و درمان به پایان رسیده است.
برای انجام جراحی ایمپلنت چه شرایطی لازم است؟
دندانپزشک ابتدا فک بالا و پایین شما را معاینه میکند و وضعیت آن را بررسی میکند. اگر فضای کافی بین دو دندانی که دندان میانی آنها از دست رفته است وجود داشته باشد، ایمپلنت گذاری قابل انجام است. برای اینکه دندانپزشک فاصله دقیق از دو دندان را برای ایمپلنت تعیین کند، نیاز است که از دندان عکس گرفته شود. برای مثال عکسبرداری با دستگاه CBCT یک روش مدرن و دقیق ولی کمی هزینه بر بوده اما کاملا برای ایمپلنت گذاری مناسب است.
مساله بعدی، ارتفاع کافی استخوان فک بالاست. اگر عمق استخوان کافی نباشد، جراحی ایمپلنت دندان قابل انجام نیست. در این صورت باید با انجام جراحی، سینوسهای فک بالا کمی به بالا برده شوند تا فضای کافی برای ایمپلنت فراهم شود. اگر بخواهید ایمپلنت گذاری را در فک پایین انجام دهید، ممکن است فک پایین تراکم استخوانی کافی را نداشته باشد و ایمپلنت نتواند در آن محکم چفت شود. برای حل این مشکل پیوند استخوانی انجام میگیرد که اثر کردن پیوند چند ماه زمان میبرد.
بعد از جراحی ایمپلنت دندان چه اقداماتی لازم است؟
بعد از جراحی ایمپلنت دندان، حدود یک هفته الی 10 روز بعد باید به دندانپزشکی مراجعه کنید تا بخیههای شما کشیده شوند. نباید بعد از جراحی غذاهای سفت بخورید، زیرا ایمپلنت هنوز به استخوان فک جوش نخورده است. رژیم غذایی بعد از جراحی باید به غذاهای نرم و آبکی تغییر کند تا آسیبی به ایمپلنت تازه گذاشته شده وارد نشود. نکته مهم دیگر رعایت بهداشت دهان و دندان آست.
با کشیدن نخ دندان، مسواک زدن منظم، استفاده از دهانشویه و … میتوانید درصد موفقیت جراحی را تا حد زیادی افزایش دهید. همچنین برای چک آپ به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید. طبق نظر دندانپزشک، باید بعد از جراحی آنتی بیوتیک و مسکن مصرف کنید. اگر علائم کبودی، قرمزی، خونریزی و … بیشاز ۲ الی ۳ هفته طول کشید حتما با دندانپزشک تماس بگیرید.
سخن آخر درباره جراحی ایمپلنت دندان
برای انجام جراحی ایمپلنت به ما مراجعه کنید. دندانپزشکان مجرب ما با به روزترین تکنیکهای جراحی و مناسبترین قیمتها جراحی را انجام میدهند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با ما تماس بگیرید.
هنگام مراجعه به دندانپزشکی تاریخچه دقیق مصرف دارو، مشکلات جسمی، انتظار خود از ایمپلنت و … را به طور دقیق به او توضیح دهید. دیگر لازم نیست نگران دندانهایی باشید که کشید شدهاند، کافیست به ما مراجعه کنید تا دندانهایی کامل و مرتب داشته باشید.